top of page
coperta.png

Premii

Premiul UE

Pentru Complexul Educaţional Aquaterra Bucureşti 2005/2007

Premiul Animal Planet

Premiat în 1996, pentru activitate susținută în conservarea biodiversității (un premiu în valoare de 20.000 USD).

Premiul Ford

Primul premiu al Fundației International Ford Motor Company pentru eforturile de conservare a speciilor indigene de plante și animale.
Ford Motor Company a acordat în 2002 premiul I pentru protecția mediului (Conservation and Environmental Grants 2002) proiectului „Salvarea somonului de Dunăre – fosila vie a faunei României”, realizat de Societatea Ecologică Aquaterra. Proiectul a fost coordonat de dr. Nicolae Crăciun, inițiatorul organizației Aquaterra și lector la Catedra de Biologie Animală a Facultății de Biologie, Universitatea din București. Somonul de Dunăre este una dintre cele mai rare specii de pești, declarată de Consiliul Europei prin Directiva Habitate drept cea mai pe cale de dispariție specie de pește din lume. Activitatea Aquaterra în salvarea Somonului de Dunăre și a altor specii pe cale de dispariție a fost promovată prin știrile de cercetare ale Buletinului Săptămânal de Informare publicat de Universitatea din București.
Ceremonia de decernare a premiilor Ford a avut loc pe 19 noiembrie 2002, la Muzeul National Cotroceni. La selecție au participat un număr record de 102 proiecte din Europa Centrală și de Est, realizate de persoane și organizații care se concentrează pe: protecția mediului, conservarea florei și faunei și a habitatelor lor naturale; protecția patrimoniului național; ingineria mediului (reducerea poluării și a consumului de resurse naturale); proiecte realizate de copii sau tineri. Premiul I a constat într-un premiu de 5.000 de dolari, în semn de recunoaștere a activităților deja finalizate. Aquaterra a folosit această finanțare pentru investiții în echipamente pentru hormoni, reactivi, filtre, transport de materiale biologice și popularea râurilor pentru reproducerea în captivitate și repopulare.
premiul Ford.png
bottom of page