top of page
coperta.png

Campania de Împădurire a Societății Ecologice Aquatera din Mai 2022

În luna mai 2022, în cadrul Filialei Societății Ecologice Aquatera, s-au desfășurat acțiuni de împădurire în pădurea privată din localitatea Plutonița, comuna Doroteia, județul Suceava. Aceste activități au avut loc în colaborare cu elevii de la Colegiul Silvic Câmpulung Moldovenesc și Școala Gimnazială din comuna Doroteia, precum și cu sprijinul Preotului Dănuț, paroh din comuna Doroteia. Au fost plantați peste 6.000 de puieți de diferite specii, în cadrul campaniei Luna Plantării Arborilor.

 

Această campanie anuală are loc în primăvară și include lucrări de împădurire, activități de educare în domeniul silvic și sprijin logistic din partea Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva. Elevilor li s-au asigurat alimente, apă și transport corespunzător. De asemenea, au primit echipament și utilaje pentru plantarea arborilor, iar profesorii coordonatori au oferit instrucțiuni legate de protecția muncii și prevenirea incendiilor de pădure.

 

Această inițiativă reprezintă o contribuție valoroasă la conservarea pădurilor, biodiversității și dezvoltarea durabilă a zonei.

Proiectul nostru în imagini

bottom of page