top of page
coperta.png

Centrul de Cercetare și Dezvoltare pentru Tineri Lideri Sustenabili în România

Societatea Ecologică Aquaterra își propune să creeze un Centru de Educație pentru Tineri Lideri Sustenabili, cu scopul ambițios și urgent de a educa și forma o elită de tineri, viitorii lideri ai României, în vederea îndeplinirii celor 17 obiective strategice ale Organizației Națiunilor Unite pentru dezvoltare durabilă. Proiectul nostru vizează finalizarea investițiilor în infrastructura stațiunii noastre de cercetare într-un termen de șase ani (2023-2028).

Pe parcursul acestui program de șase ani, ne propunem să atragem experți și profesioniști de top din industrii precum energie, protecția mediului, arhitectură, construcții și diplomație, pentru a fi mentori și îndrumători pentru liceeni și studenți. Aceștia vor susține prezentări, conferințe și workshop-uri axate pe obiectivele strategice ONU, formând astfel viitorii lideri ai României.

Prin acest demers, dorim să trezim interesul tinerilor pentru natură și energie regenerabilă, să le dezvoltăm aptitudinile sociale și să le cultivăm responsabilitatea față de comunitatea în care trăiesc. Centrul nostru de conservare și salvare a biodiversității din Bucovina va juca un rol esențial în realizarea acestor obiective, fiind un hub de cercetare interdisciplinar în care colaborăm cu studenți, profesori universitari și cercetători din institute naționale și internaționale. Aici vom desfășura experimente și cercetări în domeniul eficienței energetice și producției de energie din surse neconvenționale.

Pentru a asigura succesul acestui proiect, dorim să atragem cât mai mulți sponsori și parteneri care să susțină inițiativa noastră prin sponsorizări constante pe parcursul celor șase ani. Deja am demarat amenajarea primului club interactiv de educație sustenabilă pentru tineret în cadrul rezervației noastre naturale din nordul țării.

Prin parteneriatul nostru cu peste 25 de școli și colegii din județul Suceava, ne propunem să oferim o educație alternativă și complementară care să îi familiarizeze pe tineri cu legislația europeană și directivele ONU și UE în domeniul ecologiei și energiei verzi. În plus, vom promova colaborarea cu alte organizații internaționale, precum Flora și Fauna International, din țările membre NATO și UE.

Cu sprijinul financiar primit, vom continua să scriem proiecte și să promovăm imaginea pozitivă a sponsorilor parteneri pe întreaga durată a proiectului. Participarea la conferințe, simpozioane și alte evenimente relevante, împreună cu partenerul nostru, FEL Romania (Future Energy Leaders Romania), ne va ajuta să promovăm modul nostru inovativ și sustenabil de abordare a energiei.

Suntem profund recunoscători pentru sprijinul dumneavoastră și pentru implicarea în această misiune vitală de educare a tinerilor și de îndeplinire a obiectivelor ONU la nivel național. Prin investiția dumneavoastră, puteți contribui la realizarea acestui proiect și la formarea viitoarei generații responsabile din punct de vedere social, tehnologic și ecologic.

Vă invităm să deveniți parte din echipa noastră și să construim împreună un viitor mai bun pentru natură și pentru comunitate. Prin colaborare și susținere, putem contribui la tranziția României către o societate sustenabilă, educând tinerii în spiritul responsabilității și al protejării mediului înconjurător.

Vă mulțumim anticipat pentru sprijinul dumneavoastră generos.

Cu stimă, Echipa Societății Ecologice Aquaterra

Citește mai multe informații aici

Despre proiectul nostru

Proiectul nostru în imagini

Planurile noastre

La Centrul nostru, vei găsi multe lucruri interesante:

bottom of page